Szeptember 7-én kerül adásba a Szerencsi, fel!

MTI
2003.08.13. 17:34
A Magyar Televízió (MTV) szeptember 7-től megkezdi a Szerencsi, fel! című európai uniós ismeretterjesztő rajzfilmsorozat vetítését, miután Ragáts Imre, az MTV elnöke szerdán aláírta az erről szóló szerződést.

Az MTV honlapján rövidesen közzé teszik a - Béres Attila által írt, az Oscar-díjas Rófusz Ferenc rajztervei alapján készülő 30 epizód vetítéséről, és a további 11 folytatás tulajdonjogáról szóló - szerződés főbb adatait.

Gát György producer a múlt héten az MTI-nek arról beszélt: az öt és fél perces filmek egy-egy európai uniós témát dolgoznak fel - a Magyar Televízió (MTV) által külön megrendelt 11 darab például "leginkább a pályázatokról, a pályáztatásrszól". A producer akkor szólt arról is, hogy az első harminc rész elkészítésére 174 millió forintot nyertek el pályázaton. Gát György úgy nyilatkozott, hogy a további 11 folytatás költségét "azonos elvek alapján" kalkulálják.

A következő héten a Hálózat Televízión tekinthetők meg a sorozat filmjei - tette hozzá Gát György megemlítve, hogy az ismétlések jeltolmácsolással kerülnek adásba.