Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Vádat emeltek az úttörő szövetség ügyvezető elnöke ellen

Népszabadság
2003.08.19. 08:54
Hűtlen kezelés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetségének (MÚSZ) ügyvezető elnöke és B. Béla ingatlanforgalmi szakértő ellen a csillebérci vadászház eladása kapcsán - értesült a Népszabadság. Információik szerint az ügyészség 81,8 millió forint vagyoni hátrányt ró a terhükre.

Az ügyben Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő feljelentése nyomán tavaly júniusban rendelt el nyomozást a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt. A feljelentés szerint 1999 márciusában jóval áron alul, 15 millió forintért adták el a vadászházat a Bau-bérc Kft.-nek, s ezzel több tízmillió forint vagyoni hátrány érte a MÚSZ-t. (A rendőrség által kirendelt szakértők 95 millió forintra becsülték az épületet.)

A korábbi híradások szerint miután a cég megvásárolta és felújította a vadászházat, az úttörőszövetség azt szolgálati lakásnak vette bérbe Rácz számára. Az ügyben előbb az ügyészség utasítására megszüntették a nyomozást, majd Rogán panaszát alaposnak találva ugyancsak az ügyészség pótnyomozást rendelt el, amely végül vádemeléssel zárult.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.