Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

A Fidesz sürgeti a tárgyalások folytatását Szigetköz ügyében

MTI
2003.08.30. 15:06
Másfél éve a Medgyessy-kormány működése óta megrekedtek a magyar-szlovák tárgyalások a Szigetközről, a Duna sorsáról - mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Zöld Tagozatának elnöke szombaton Ásványrárón.

A politikus a helyzetet rendkívül aggasztónak ítélte, mondván, a Szigetköz területén folyamatosan csökken a talajvíz szintje, szegényednek az élőhelyek, apad a halbőség.

Pap János, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy dokumentumot mutatott be az újságíróknak, amelyből kiderül, hogy egyebek között szlovák és cseh befektetőkből álló konzorcium a dunakiliti duzzasztóműnél törpevízerőmű telepítésére vállalkozna.

A projektre szakhatósági engedélyeket kértek a befektetők attól a hatóságtól, amelynek szakembereivel előzetesen konzultációkat folytattak, mondta a képviselő, aki hozzátette, az engedélyt kérő konzorcium nem zárkózik el attól, hogy az érintett hatóság egyik cégét is bevonják az esetleges beruházásba. Pap János ugyanakkor a hatóságot nem nevezte meg.

Székely László kijelentette: bármilyen kísérlet, ami a dunakiliti duzzasztóműnek újabb funkciókat próbál találni, gyakorlatilag a hágai ítélet magyar álláspontjának teljes feladását jelenti. Szerinte ez azt mutatja, hogy a magyar fél "komolytalan, megbízhatatlan és nem érdemel nagyobb védelmet".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!