Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Papcsák kiadását javasolják a parlamentnek

MTI
2003.09.02. 15:46
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt fogja javasolni a parlamentnek, hogy függessze fel Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát egy közvádas ügy miatt - közölte a testület keddi zárt ülését követően újságírókkal Géczi József Alajos Budapesten. Papcsák Ferenc ügyében, magánokirat-hamisítás vétsége miatt, a legfőbb ügyész fordult az Országgyűlés elnökéhez - tette hozzá a bizottság szocialista elnöke.

A fideszes képviselő ügyvédi irodája a hírközlési törvény előkészítésében, a végrehajtási rendeletek megalkotásában vett részt, ezzel kapcsolatban érkezett Polt Péter levele. "Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett, Sík Zoltán rendelkezésének megfelelően, valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek, illetve a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg" - áll a legfőbb ügyész levelében.

Papcsák Ferenc meghallgatását követően újságíróknak elmondta: a plenáris ülésen azt fogja kérni a parlamenttől, hogy függesszék fel mentelmi jogát, mert csak így tudja tisztázni magát. A képviselő egy tavaly novemberi sajtótájékoztatón azt mondta: a hírközlési törvény előkészítésében és a végrehajtási utasítások megfogalmazásában közel 60 embert foglalkoztatott. A munkára az informatikai kormánybiztossággal 250 millió forintos keretszerződést kötött.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.