Józsefvárosi lakóházakat bontanak le

MTI
2003.09.04. 00:44
Tizenkét rossz állapotú, többemeletes házat tervez lebontani a budapesti Józsefváros önkormányzata a sorozatos lakásfoglalások miatt. Az érintett VIII. kerületi épületekben jogszerűen lakóknak más lakást adnak; a lebontás közel 150 családot érint - közölte az MTI-vel Takács Gábor alpolgármester szerdán.

"Az önkényes lakásfoglalókat jegyzői utasítással felszólítjuk, hogy 60 napon belül költözzenek ki, amennyiben ez nem sikerül, a törvényi feltételek mellett kiköltöztetjük őket" - mondta Józsefváros szabad demokrata alpolgármestere. Hozzátette: a jogszerűen lakó, mintegy 100 család részére hasonló komfortfokozatú és szobaszámú lakást biztosítanak a kerületben.

Takács Gábor tájékoztatása szerint a 12 házban közel 50 önkényes lakásfoglaló család él. Több alkalommal kiköltöztették őket, de minden alkalommal visszatértek. "Volt rá példa, hogy befalazták a lakások bejáratait, de a lakásfoglalók kibontották azokat és visszaköltöztek" - közölte Takács Gábor.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat azért volt kénytelen ehhez a lépéshez folyamodni, mivel a lakásfoglalók lehetetlenné teszik az ott lakók életét. A kiürített épületeket lebontják.