Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Nyomozás indult a terézvárosi polgármester ellen

MTI
2003.09.04. 20:11
A Fővárosi Főügyészség hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt nyomozást rendelt el Verók István VI. kerületi polgármester ellen - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lászay János, az önkormányzat képviselő-testületének fideszes tagja. Az ellenzéki Fidesz-MDF-MKDSZ-Fidelitas frakció tagja bemutatta a Fővárosi Főügyészség július 28-án kelt levelét, amely a nyomozás elrendeléséről értesíti a képviselőt. Lászay János ismertetése szerint a terézvárosi önkormányzati vezető ellen a Fidesz-MDF-MKDSZ-Fidelitas frakciója tett feljelentést a rendőrségen, mivel szerintük két Ó utcai ingatlant jogtalanul és áron alul értékesített az MSZP, az SZDSZ és a Centrum párt által delegált polgármester, és ezzel 60 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak.

A képviselő elmondta, Verók István testületi felhatalmazás nélkül nem járulhatott volna hozzá a két ingatlan értékesítéséhez, melyeket - tudomása szerint - a vásárló nem sokkal később 60 millió forintos haszonnal adott tovább. Lászay János több olyan önkormányzati ingatlaneladást is ismertetett, amelyek esetében, mint mondta, nem a pályázaton nyertes céggel kötöttek szerződést, hanem egy korábban elutasított, illetve második helyen befutó kft.-vel. Hozzátette: Verók István több önkormányzati ingatlan tetőterének értékesítésénél is "rendkívül alacsony" vételárat engedélyezett.

Terézváros polgármestere - mint azt az MTI-nek csütörtökön elmondta - nem tud arról, hogy a Fővárosi Főügyészség (FF) nyomozást rendelt volna el ellene hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.