Nyomozás indult a terézvárosi polgármester ellen

MTI
2003.09.04. 20:11
A Fővárosi Főügyészség hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt nyomozást rendelt el Verók István VI. kerületi polgármester ellen - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lászay János, az önkormányzat képviselő-testületének fideszes tagja. Az ellenzéki Fidesz-MDF-MKDSZ-Fidelitas frakció tagja bemutatta a Fővárosi Főügyészség július 28-án kelt levelét, amely a nyomozás elrendeléséről értesíti a képviselőt. Lászay János ismertetése szerint a terézvárosi önkormányzati vezető ellen a Fidesz-MDF-MKDSZ-Fidelitas frakciója tett feljelentést a rendőrségen, mivel szerintük két Ó utcai ingatlant jogtalanul és áron alul értékesített az MSZP, az SZDSZ és a Centrum párt által delegált polgármester, és ezzel 60 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak.

A képviselő elmondta, Verók István testületi felhatalmazás nélkül nem járulhatott volna hozzá a két ingatlan értékesítéséhez, melyeket - tudomása szerint - a vásárló nem sokkal később 60 millió forintos haszonnal adott tovább. Lászay János több olyan önkormányzati ingatlaneladást is ismertetett, amelyek esetében, mint mondta, nem a pályázaton nyertes céggel kötöttek szerződést, hanem egy korábban elutasított, illetve második helyen befutó kft.-vel. Hozzátette: Verók István több önkormányzati ingatlan tetőterének értékesítésénél is "rendkívül alacsony" vételárat engedélyezett.

Terézváros polgármestere - mint azt az MTI-nek csütörtökön elmondta - nem tud arról, hogy a Fővárosi Főügyészség (FF) nyomozást rendelt volna el ellene hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt.