Miklós
-7 °C
2 °C

Fidesz: ne legyen számítógépes szavazás az EP-választáson

MTI
2003.09.09. 19:10
Még nem jött el a számítógépes szavazás ideje a külképviseleteken történő voksolás esetén - mondta Salamon László (Fidesz) az Európai Parlament (EP) tagjainak választásáról és jogállásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában, kedden a parlamentben. "A Fidesz nem tartja elképzelhetőnek, hogy ne választási bizottságok bonyolítsák le a szavazást" - ismertette az ellenzéki párt másik kifogását az előterjesztéssel kapcsolatban a képviselő.

Salamon László szerint jelezni kell: a javaslat csak a képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szólhat. Beszélt arról is, hogy úgy látja, a törvényjavaslatban nem egyértelmű az uniós polgárok magyarországi lakhelyének kérdése sem. Mint elhangzott, a Fidesz a pénteki határidőig benyújtja a fentiekre vonatkozó módosító javaslatait.

Pál Tibor belügyi államtitkár az elhangzottakra reagálva közölte: a kormány folyamatosan egyeztet a pártokkal a kétharmados többséget igénylő előterjesztésről, pénteken újabb forduló lesz a vitás kérdések rendezésére. Véleménye szerint a hagyományos szavazást a külképviseleteken túlhaladta az idő. Az elnöklő Dávid Ibolya az általános vitát lezárta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.