Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szili Katalin a pápai misén

MTI
2003.09.13. 22:52
Szili Katalin meggyőződése szerint a szlovák-magyar kapcsolatokban a két ország uniós tagságától kezdődően új időszámítást kezdünk írni. Az Országgyűlés elnöke, aki szombaton a szlovák házelnök, Pavol Hrusovsky vendégeként részt vett a II. János Pál pápa rozsnyói miséjén, a TASR szlovák hírügynökség kérdéseire válaszolt. Elmondta:úgy ítéli meg, hogy a pápa szlovákiai látogatása alkalmából lezajlott, sem protokollárisnak, sem munkajellegűnek nem tekinthető rozsnyói találkozásain, beszélgetésein jól megmutatkoztak a két csatlakozó ország előtt álló közös feladatok.

A magyar és a szlovák törvényhozás első emberei a visegrádi csoporthoz tartozó négy ország parlamentjei közötti együttműködés szándéka ügyében is egyetértettek, mert fontosnak tartják, hogy a közös kérdéseket érintő álláspontjaikat a V4-ek parlamentjei együttesen alakítsák ki. Ezért is szorgalmazzák, hogy a négy parlamenti házelnök még az európai alkotmány jóváhagyása előtt találkozzon.

Szili Katalin a pápai szentmise felemelő élményéről szólva elmondta, milyen jelentős értéket hordozó jelképnek tartja, hogy a pápai misén a szentáldozáson jómaga és vendéglátója, Pavol Hrusovsky egymás mellett állva vették magukhoz Krisztus testét - írta a szlovák hírügynökség.

"Közös feladatok előtt állunk, és én örülök, hogy sok kérdésben azonos a véleményünk" - mondta Hrusovsky azzal kapcsolatban, hogy magyar vendégével folytatott megbeszélésén az Európai Parlament képviselőinek megválasztásának kérdéseiről is szó esett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.