Személycserék a BRFK-n

MTI
2003.09.15. 18:36
Tóth Gábor alezredest, Zugló korábbi rendőrkapitányát nevezte ki a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettesévé szeptember 15-i hatállyal Lamperth Mónika belügyminiszter; a személyi változást ismertető állománygyűlést hétfőn tartották a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).

Az állománygyűlésen felolvasott parancs szerint a belügyminiszter szeptember 1-jével visszavonta Jakab Géza dandártábornok bűnügyi főkapitány-helyettesi kinevezését. A távozó tábornok felmentési idejét tölti, 2004. április 16-án nyugállományba vonul.

Tóth Gábor bizalmat kért kollégáitól, és elmondta: olyan bűnügyi szolgálatot szeretne, amely megőrzi az összes eddigi értéket, "eredményes és sikeresen tudja felvenni a harcot a bűnözés mai jelenségeivel". "Ez egyedül nem megy, ehhez társak kellenek" - jelentette ki az új bűnügyi helyettes, hozzátéve: cserébe azt tudja ígérni, hogy partner lesz mindenben és mindaddig, amíg a megjelölt cél elérése érdekében dolgoznak. Ferenczi László azt is közölte, hogy a közeljövőben távozik a BRFK-tól Balla Béla bűnügyi igazgató.