Kövér: 2004 a tehernövekedés éve

MTI
2003.09.18. 19:07
A jövő évi adóváltoztatások szerint a 2004-es esztendő a tehernövekedések éve lesz - vélekedett Kövér László csütörtökön sajtótájékoztatón, Rétságon.

"Hosszú mellébeszélés és ellentmondó nyilatkozatok után tiszta víz került a pohárba", amikor a kormány szerdán elfogadta a jövő évi adóváltoztatásokra vonatkozó elképzelését - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke.

Kövér hozzátette, "ebből az a szomorú kép bontakozhat ki" a magyar választópolgárok többsége számára, hogy a 2004-es esztendő a további tehernövekedések éve lesz.

A politikus szerint "az ország gazdasága másfél éve sodródik az egyébként nem különösebben barátságos külgazdasági környezet által is meghatározott feltételek között".

A Medgyessy-kabinet kormányzásra való képtelensége miatt kell újabb csomagot elszenvedniük az embereknek, hangoztatta az ellenzéki politikus.

Meglátása szerint "e koncepciótlanság következményei" nemcsak a 2004-es esztendőt, hanem a négyéves ciklus kormányzati teljesítményét is alapvetően meghatározzák.