Mária
-6 °C
2 °C

Jogszerűen építették ki Deutschék a stadionbeléptető-rendszert

MTI
2003.09.19. 16:49
A stadionbeléptetők ügyében elutasította Gyurcsány Ferenc sportminiszternek a nyomozás megszüntetése elleni panaszát a Fővárosi Főügyészség - tájékoztatott közleményben a vádhatóság pénteken. Még Gyurcsány elődje, Jánosi György tavaly szeptemberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, illetőleg hanyag kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A feljelentés szerint az előző kormányzati ciklusban a tárca vezetése és a Magyar Labdarúgó Szövetség, illetve a Magyar Labdarúgó Liga között létrejött, a labdarúgó stadionok rekonstrukciójára vonatkozó megállapodás végrehajtása során több milliárd forintnyi vagyoni hátrány érte a központi költségvetést az egységes stadion beléptető, térfigyelő és jegyértékesítő rendszer megvalósításával összefüggésben. A nyomozó hatóság megszüntette az eljárást , mert megállapításaik szerint a beléptető rendszerrel kapcsolatos költségvetés jelentősen alultervezett volt, és a kormányzat sportpolitikai tervei a program további fejlesztését indokolták. A nyomozás adatai alapján közbeszerzési eljárás során elkövetett szabályszegést nem lehetett megállapítani.

Szigetvári Viktor, a GYISM sajtófőnöke elmondta: megkapták az ügyészség határozatát, amellyel kapcsolatban napokon belül kialakítják álláspontjukat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.