Véget ért a polgármester-választás Megyehídon és Galgamácsán

MTI
2003.09.21. 21:58
Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap a Vas megyei Megyehídon, mivel a közelmúltban elhunyt a község első embere.

Horváth Vilmos körjegyző, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: az időközi választás érvényes volt, a 314 lakosú település 263 választásra jogosult polgára közül 177-en éltek alkotmányos jogaikkal, két független jelöltre voksolva.

A választást Farkas Miklós önkormányzati képviselő, alpolgármester nyerte, akire 150-en szavaztak.

A másik jelölt, Horváth László, aki korábban már volt a falu polgármestere, 24 szavazatot kapott. Az érvénytelen szavazatok száma 3 volt.

Galgamácsa

A jelenleg is posztján lévő polgármester, Pesti Klára nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Galgamácsán - közölte a szavazatok előzetes összesítése után este Kovács Miklósné jegyző.

A megméretésen a Pest megyei nagyközség 1.535 szavazásra jogosult lakosa közül 957-en adták le a voksukat a két független jelöltre, s közülük a nyertes hozzávetőleg 200 szavazattal kapott többet vetélytársánál.

Az időközi választást azért írták ki, mert a Pest megyei nagyközség képviselő-testülete júniusban feloszlatta magát, mivel álláspontjuk szerint a képviselők többsége érdemben nem tudott együttműködni a polgármesterrel. Az önkormányzati törvény szerint a falu vezetése az elmúlt hónapokban ügyvezető testületként működött tovább a polgármester vezetésével.

Vasárnap a 9 tagú képviselő-testületet is újjáválasztották, a késő esti szavazatszámlálásnál még nem derült ki, hogy a 37 induló közül kik a nyertesek - mondta a jegyző.