Demonstrációra készül a MOK és az EDDSZ

MTI
2003.10.01. 13:38
Demonstrációra készül a Magyar Orvosi Kamara és az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ), hogy közösen tárgyalásra kényszerítsék a kormányzatot a béremelésről és a jogállási törvényről - jelentette be szerdán, sajtótájékoztatón a kamara és a szakszervezet elnöke Budapesten.

A kormány képviseletében az egészségügyi tárca külön akar tárgyalni az érdekképviseletekkel - mondta Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke, utalva arra, hogy szerdán megbeszélést folytatott vele az egészségügyi miniszter és két politikai államtitkára. A demonstrációról Cser Ágnes nem árult el részleteket, csupán annyit közölt, hogy lakossági felvilágosító kampányba kezdenek.

"Komolyan gondoljuk az együttműködést" - fogalmazott Cser Ágnes, aki hangsúlyozta a 2004-es költségvetési számokat nem ismerik, ezzel szemben a pénzügyminiszter "nulla bérfejlesztést jelentett be". Az ágazati kollektív szerződés megkötésétől az előző miniszter elzárkózott, a jogállási törvény elfogadási "procedúrája" pedig nélkülük folytatódik.