Katona: Az MDF sokkal nagyobb, mint amilyennek látszik

MTI
2003.10.01. 22:08
Ha azt akarjuk, hogy legyen MDF, akkor két választás között önállóan kell politizálni, és amikor helyzet van, akkor kell eldönteni, hogy kivel, milyen formában fogunk össze, mondta Katona Kálmán, az MDF általános alelnöke szerdán kaposvári sajtótájékoztatón.

"Ha megnézzük a mostani közvélemény-kutatási eredményeket, azt látjuk, hogy a Fidesz jobban áll, mint az MSZP, de az MSZP és az SZDSZ jobban áll, mint a Fidesz, tehát az én Fidesszel és MDF-fel kapcsolatos politikám lényege, hogy a kettő erősebb, mint az egy" - szögezte le a demokrata fórum alelnöke.

"Én a jobboldali többpártrendszert gondolom, és az MDF is ezt gondolja, és nem szeretnék kétpártrendszert az országban"- jelentette ki Katona Kálmán.

"A párt sokkal nagyobb, mint az most pillanatnyilag a támogatottságból látszik, sokkal jobb erők vannak a fórumban, mint gondoltam volna, sokkal jobbak a helyi szervezetek, a szakértői bázis (...), s ezt kell kommunikálni, hogy ezt a közvélemény is lássa, ne csak mi" - emelte ki a politikus.

A Fidesszel kapcsolatosan kifejtette: két választás között nem kell kézenfogva járni az ellenzéki pártoknak, hiszen az ellenzékiség nem olyan, mint a kormányzás.