Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Új nyomozás a fasort kivágó polgármester ügyében

MTI
2003.10.06. 11:48
Új nyomozás lefolytatását rendelt el Tasó László nyíradonyi polgármester büntetőügyében hétfőn a másodfokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. Első fokon a múlt év októberében nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt találta bűnösnek a bíróság a hajdú-bihari település fideszes első emberét, s tíz hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügy fellebbezés folytán került a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságra, a hétfői tárgyaláson az ügyész és a védő egyaránt új eljárás elrendelését indítványozta az elsőfokú ítélet megalapozatlansága és - a védő szerint - jogellenessége miatt.

Tasó László ellen egy fasor kivágása miatt indult büntetőeljárás, mert tettével - a feljelentők szerint - vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak. Kardos László tanácsvezető büntetőbíró a hétfői tárgyaláson ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a témában készült három szakértői vélemény ellentmond egymásnak, s jelenleg azt sem lehet tudni, hogy önkormányzati tulajdonban voltak-e a kivágott fák, vagy még a régi helyi szövetkezet tulajdonát képezték. A másodfokú bíróság ezért új eljárást rendelt el, amit nyomozati szakban kell elkezdeni, az elsőfokú bírósági eljárásra pedig új tanácsot kell kijelölni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.