Salamon
7 °C
13 °C

Fővárosi cég látja el a debreceni orvosi ügyeletet?

MTI
2003.10.10. 16:23
Három pályázó közül a budapesti Főnix S.O.S. Egészségügyi Szolgáltató Részvénytársaság nyerte a debreceni orvosi ügyelet ellátására kiírt közbeszerzési pályázatot - közölte a Városi Egészségügyi Szolgálat igazgatója pénteken, Debrecenben.

A másik két pályázó - a hajdú-bihari mentőszolgálat és a debreceni Kenézy Gyula Kórház - beadványa formai, alaki okokból érvénytelen volt - mondta sajtótájékoztatóján Ónodi-Szűcs Zoltán. Takács Zoltán, a nyertes rt. vezérigazgatója elmondta: Budapesten komoly referenciákkal rendelkeznek; közel a fél főváros központi háziorvosi ügyeletét a társaságuk látja el.

"Debrecenben november 1-jétől kezdik meg a szolgáltatást" - mondta. Hozzátette: új helyen, a Lehel utca 22. szám alatti rendelőben működik majd a felnőtt orvosi ügyelet munkanapokon 16, munkaszüneti napokon pedig 24 órában. A debreceni felnőttorvosi ügyeletet 12 esztendőn át ellátó mentőszolgálat vezetője, Szép Imre főorvos közölte: tanulmányozzák a döntést, s azt követően döntenek az esetleges jogi lépésekről.

G. Kiss Gyula, a Kenézy kórház megbízott főigazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy irodájuk, amely az ügyeleti pályázatot is készítette, már több száz sikeres közbeszerzési eljárásra készített dokumentumot. A főigazgató - elmondása szerint - független szakértőkkel vizsgáltatja meg, hogy valóban történt-e alaki hiba a pályázatukban, s amennyiben az nem igazolható, akkor megteszi a jogi lépéseket a döntés ellen. G. Kiss Gyula közölte: pályázatukban teljes 24 órás ügyeleti szolgálatot vállaltak a hét minden napjára, s a kórházi háttérre alapozva tettek komoly ajánlatot.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.