Konferencia a szegénység elleni küzdelemről

MTI
2003.10.24. 18:11
A magyar kormányzat és az egészségügyi tárca elkötelezte magát "a szegénység csökkentése, leküzdése és kizárása érdekében" - mondta Kökény Mihály egészségügyi, szociális és családügyi miniszter pénteken, Az európai uniós csatlakozás és a szegénység alakulása című szociálpolitikai vitafórumon Budapesten.

A miniszter szavai szerint az elmúlt másfél évben a kormány számos programot indított a szegénység és a társadalmi kirekesztődés ellen. Szólt egyyebek mellett a már elavult szociálpolitikai törvény megújításáról, valamint arról, hogy a kormány aláírja a brüsszeli bizottságnak a társadalmi befogadottságról szóló memorandumát, amely a legelesettebb csoportokra figyelve nevesíti a kihívásokra a szakmapolitikai válaszokat. "A szép elveket lefordítjuk a napi cselekvésre" - fogalmazott a miniszter.

Mint mondta, összehangolják az oktatást a munkaerőpiaccal és ezzel esélyt teremtenek az onnan kiszorultaknak. "A valós kockázatokat" felmérik, s azt egy felelős politika nem hagyhatja figyelmen kívül" - tette hozzá.