Natália
-3 °C
7 °C

Font: Törvénytelenséget törvényesítenenek a jövedéki törvény módosításával

MTI
2003.10.26. 19:47
Font Sándor szerint, ha a baloldali többségű parlament jelenlegi formájában fogadja el az adókról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvényjavaslatot, akkor nemcsak egy a kormányhoz közel álló vállalkozó által elkövetett törvénytelenséget törvényesítenek, hanem minimum 25-30 milliárd forint adóbevételtől is elesik az állam.

"Az MDF felszólítja a kormányt, annak illetékes vezetőit, valljanak színt, vajon hány hozzájuk közel álló érintett cég lesz még a kedvezményezettje ezen adótörvény elfogadásának, ezen belül is a jövedéki törvény ilyen típusú, soha nem látott módosításának" - hangoztatta az ellenzéki frakció helyettes vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A politikus azt kifogásolta, hogy az adótörvények 100. paragrafusában szereplő törvénymódosítás, mely szerint "az adóraktár engedélyes, az adómentes felhasználó terhére a kötelező érvényű vámtarifa-besorolással vagy annak megváltoztatásával összefüggő adókötelezettség, illetve jogkövetkezmény a vámtarifa-besorolás kötelezővé válásának napját megelőző időszakra nem állapítható meg", kedvez mindazoknak, akik nem megfelelő vámtarifaszám alá sorolták termékeiket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.