Font: Törvénytelenséget törvényesítenenek a jövedéki törvény módosításával

MTI
2003.10.26. 19:47
Font Sándor szerint, ha a baloldali többségű parlament jelenlegi formájában fogadja el az adókról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvényjavaslatot, akkor nemcsak egy a kormányhoz közel álló vállalkozó által elkövetett törvénytelenséget törvényesítenek, hanem minimum 25-30 milliárd forint adóbevételtől is elesik az állam.

"Az MDF felszólítja a kormányt, annak illetékes vezetőit, valljanak színt, vajon hány hozzájuk közel álló érintett cég lesz még a kedvezményezettje ezen adótörvény elfogadásának, ezen belül is a jövedéki törvény ilyen típusú, soha nem látott módosításának" - hangoztatta az ellenzéki frakció helyettes vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A politikus azt kifogásolta, hogy az adótörvények 100. paragrafusában szereplő törvénymódosítás, mely szerint "az adóraktár engedélyes, az adómentes felhasználó terhére a kötelező érvényű vámtarifa-besorolással vagy annak megváltoztatásával összefüggő adókötelezettség, illetve jogkövetkezmény a vámtarifa-besorolás kötelezővé válásának napját megelőző időszakra nem állapítható meg", kedvez mindazoknak, akik nem megfelelő vámtarifaszám alá sorolták termékeiket.