Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Fidesz: Stagnál a munkaerőpiac

MTI
2003.10.30. 18:49
A Fidesz szerint nem indokoltak "a kormány melldöngető nyilatkozatai" a foglalkoztatás területén - mondta az MTI-nek csütörtökön Őry Csaba.

"2001 óta stagnálás mutatkozik a munkaerőpiacon. A foglalkoztatottak száma két és fél éve 3 millió 900 ezer és négymillió között van; a munkanélküliek száma 1998 és 2002 között folyamatosan csökkent, a kormányváltást követően viszont növekedett" - közölte a fideszes képviselő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a piaci szférában "nem nagyon történt" létszámbővülés, a foglalkoztatottak száma az utóbbi időben a közszférában bővült. Utóbbinak viszont, mint hozzátette, nem volt meg a gazdasági fedezete.

"Nyilván ennek köszönhető, hogy a kormány elhatározta, hogy a központi közigazgatásból hétezer embert bocsát el" - fogalmazott, megjegyezve, hogy szakértők szerint az önkormányzatoktól körülbelül 30 ezer embert küldenek majd el.

Az ellenzéki politikus Burány Sándor sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a foglalkoztatáspolitikai miniszter elmondta, a kormányváltás óta 228 ezer új álláshely jött létre, így a 47 ezres csoportos létszámleépítések és az 56 ezres egyéb munkahely-megszűnések ellenére 125 ezerrel bővülhetett a foglalkoztatottak száma. Hangsúlyozta: a KSH szeptemberi adatai szerint a foglalkoztatottak száma elérte a 3988500-at, tíz év óta nem volt ilyen magas ez a szám.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.