Hatórás szavazás a költségvetés módosító indítványairól

MTI
2003.10.31. 14:11
Mintegy hatórás szavazás keretében dönt az Országgyűlés az adótörvények módosító javaslatairól hétfőn - mondta Szili Katalin a házbizottság pénteki ülését követő sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az Országgyűlés elnöke elmondta, a határozathozatalok során döntenek az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvényjavaslatról, illetve az Irakban tartózkodó magyar kontingensről szóló határozat módosításáról. Hozzátette: az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvényjavaslat esetében néhány, koherenciazavarral kapcsolatos módosító indítvány érkezett, mely az ellenzéki frakciók szerint tartalmi kérdést is érint, ezért a zárószavazás előtt az alkotmányügyi bizottság fogja áttekinteni ezeket.

"A kormány hétfőn beterjeszti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével kapcsolatos törvényjavaslatot, amelynek vitája a november 17-i héten kezdődhet meg" - mondta Szili Katalin.

"Ismételten felkértem a Fidesz és az MDF képviselőcsoportját, hogy az immáron másfél éve húzódó állami számvevőszéki alelnökválasztás kérdéskörében adjanak tájékoztatást, (...) illetőleg az egyeztetések történjenek meg, legyen ebben aktív a két ellenzéki frakció" - fogalmazott Szili Katalin. Végezetül elmondta, a házbizottság jövő pénteken tartja következő ülését.