A Népszabadság beperli Simicskát

MTI
2003.11.08. 11:26
"A Népszabadság Rt. Kiadóhivatala személyiségi jogi pert indít a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és Simicska Lajos ellen" - közölte Eötvös Pál.

A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy előző nap a Népszabadság - az úgynevezett Fidesz közeli cégek fantomizálása kapcsán - "egy magát köztörvényes bűncselekmények elkövetésével vádoló vállalkozó elmondása alapján összeállított történetet közölt nagy terjedelemben".

A cikk szerint egy Weisz nevű vállalkozó, "Kaya Ibrahim egykori, németországi szomszédja és testi-lelki jó barátja" azt állította: 1995-ben olyan asztaltársaság tagja volt, amelyben részt vett Simicska Lajos is.

Simicska a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: "A lap szerkesztői hitelt adtak egy köztörvényes bűncselekményeket elkövető szavainak, de nem vették maguknak a bátorságot, hogy megkérdezzenek engem a cikk megjelenése előtt, pedig ez minimálisan elvárható egy médiumtól. Az ilyen módszereket gyakorló Népszabadságról az a véleményem, hogy nem más, mint médiabűnözők gyülekezete".