Judit
-2 °C
8 °C

A Népszabadság beperli Simicskát

MTI
2003.11.08. 11:26
"A Népszabadság Rt. Kiadóhivatala személyiségi jogi pert indít a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és Simicska Lajos ellen" - közölte Eötvös Pál.

A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy előző nap a Népszabadság - az úgynevezett Fidesz közeli cégek fantomizálása kapcsán - "egy magát köztörvényes bűncselekmények elkövetésével vádoló vállalkozó elmondása alapján összeállított történetet közölt nagy terjedelemben".

A cikk szerint egy Weisz nevű vállalkozó, "Kaya Ibrahim egykori, németországi szomszédja és testi-lelki jó barátja" azt állította: 1995-ben olyan asztaltársaság tagja volt, amelyben részt vett Simicska Lajos is.

Simicska a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: "A lap szerkesztői hitelt adtak egy köztörvényes bűncselekményeket elkövető szavainak, de nem vették maguknak a bátorságot, hogy megkérdezzenek engem a cikk megjelenése előtt, pedig ez minimálisan elvárható egy médiumtól. Az ilyen módszereket gyakorló Népszabadságról az a véleményem, hogy nem más, mint médiabűnözők gyülekezete".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.