A KÖZszolga nyilatkozik Siklósi Beatrix helyett

MTI
2003.11.10. 21:25
Siklósi Beatrix, az MTV nemrégiben megszüntetett Éjjeli menedék+1 című műsor felelős szerkesztője a Közszolgálati Műsorkészítők Szakszervezetét (KÖZszolga) hatalmazta fel, egyben kérte meg, hogy helyette nyilatkozzon - közölte a KÖZszolga elnöke.

Matúz Gábor állítása szerint erre azért volt szükség, mert Ragáts Imre tévéelnök a szerkesztő munkaszerződésére hivatkozva nem engedélyezte, hogy Siklósi Beatrix maga nyilatkozzon bármilyen, a televízióval kapcsolatos kérdésben.

A KÖZszolga elnöksége a felhatalmazással élve közleményében állította, hogy az Éjjeli menedék+1 október 26-i adásában közölt tudósításban a riporter összekötőszövegében elhangzott: David Irvinget "több országban bírósági ítéletben marasztalták el a holokauszt tagadásáért".

A KÖZszolga ezzel az Éjjeli menedék október 26-i adása miatt az ORTT panaszbizottságához forduló Seres László újságíró előző napi megjegyezésére kívánt reagálni, miszerint a műsorban még csak utalás sem hangzott el arra vonatkozóan, hogy a nemzetközi történész-szakma "egyértelműen holokauszt-tagadónak és náci szimpatizánsnak tartja" David Irvinget.