Házszabályt sértett a brókerbizottság az alakuló ülésen

MTI
2003.11.11. 17:08
Megsértette a házszabályt az úgynevezett brókerbizottság az alakuló ülésén - mondta ki az ügyrendi bizottság kedden, kormánypárti többséggel elfogadott eseti jellegű állásfoglalásában.

Az említett, október 29-i ülésen a kormánypárti képviselők elhagyták az üléstermet, miután Demeter Ervin (Fidesz) bizottsági elnök közölte: az előző parlamenti ciklusban kormányzati pozíciót betöltő tisztviselőket, illetve fideszes politikusokat hívott az ülésre. Az MSZP szerint ezeknek a politikusoknak a meghallgatásáról az ügyrend értelmében a testületnek kellett volna döntenie. A történtek miatt Gulyás József (SZDSZ) fordult az ügyrendi bizottsághoz.

Salamon László (Fidesz) az ügyrendi bizottság keddi ülésén megalapozatlannak nevezte a brókerbizottság házszabálysértését kimondó eseti jellegű állásfoglalás-tervezetet.

Kifejtette, hogy a Fidesz szerint a vizsgálóbizottság elnöke házszabályszerűen, a testületet létrehozó határozati javaslatban megfogalmazottaknak megfelelően tett fel kérdéseket a megjelenteknek.