Kovács László: senki nem emelt kezet a független bíróságokra

MTI
2003.11.15. 16:55
Azt üzenem Áder Jánosnak és a Fidesznek, hogy senki nem emelt kezet a független bíróságokra, a kormány részéről semmiképpen nem történt ilyesmi - mondta Kovács László szombaton, Egerben az MTI-nek.

A szocialista párt elnöke a Fidesz frakcióvezetőjének arra a kijelentésére reagált, amelyben azt üzeni a szocialistáknak és Medgyessy Péternek, hogy el a kezekkel a független bíróságoktól és más független intézményektől!

"A kormány egyetlen tagja sem minősítette a bíróság vitatott ítéleteit, aki véleményt mondott az ügyben, az az ügyekről mondott véleményt, tehát arról, amit ifjabb Hegedűs Loránt elkövetett, arról (...) amit a magukról megfeledkezett szurkolók követtek el, akik antiszemita jelszavakat skandáltak" - mutatott rá.

Úgy vélekedett, hogy ezekről az ügyekről nem csupán lehet, hanem kell, hogy legyen véleménye minden a demokráciáért felelős politikusnak.

Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, egy a Magyar Hírlapban megjelent írásával kapcsolatban elmondta: nem a kormányon kell számon kérni azt, ha egy közíró véleményt mond egy bírósági ítéletről.