Piroska
-12 °C
-2 °C

Kovács László: senki nem emelt kezet a független bíróságokra

MTI
2003.11.15. 16:55
Azt üzenem Áder Jánosnak és a Fidesznek, hogy senki nem emelt kezet a független bíróságokra, a kormány részéről semmiképpen nem történt ilyesmi - mondta Kovács László szombaton, Egerben az MTI-nek.

A szocialista párt elnöke a Fidesz frakcióvezetőjének arra a kijelentésére reagált, amelyben azt üzeni a szocialistáknak és Medgyessy Péternek, hogy el a kezekkel a független bíróságoktól és más független intézményektől!

"A kormány egyetlen tagja sem minősítette a bíróság vitatott ítéleteit, aki véleményt mondott az ügyben, az az ügyekről mondott véleményt, tehát arról, amit ifjabb Hegedűs Loránt elkövetett, arról (...) amit a magukról megfeledkezett szurkolók követtek el, akik antiszemita jelszavakat skandáltak" - mutatott rá.

Úgy vélekedett, hogy ezekről az ügyekről nem csupán lehet, hanem kell, hogy legyen véleménye minden a demokráciáért felelős politikusnak.

Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, egy a Magyar Hírlapban megjelent írásával kapcsolatban elmondta: nem a kormányon kell számon kérni azt, ha egy közíró véleményt mond egy bírósági ítéletről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.