Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Ismét leszavazták Polt Pétert

MTI
2003.11.17. 16:49
Az Országgyűlés őszi ülésszaka alatt hetedszer szavazta le a többség hétfőn Polt Péter legfőbb ügyész válaszát, amelyet egy kormánypárti képviselő interpellációjára adott; Gusztos Péter (SZDSZ) a cégfantomizálási ügyben interpellálta Polt Pétert.

Gusztos Péter emlékeztetett: a napokban önként jelentkezett az ügy egyik érintettje, Weisz József, aki "érdekes adalékkal tud szolgálni a Fidesz-közeli cégek fantomizálása ügyében". Mint mondta, korábban azt a választ kapták, hogy amikor a nyomozás adatai nem elegendőek a vádemeléshez, a nyomozást meg kell szüntetni. "Persze hogy nem elegendőek a nyomozás adatai, ha az ügyészség a nyilvánvalóan érintetteket sem hajlandó kihallgatni" - jelentette ki a képviselő. Gusztos Péter rejtélynek nevezte, hogy az eljárás során a cégeket megvásárló Kaya Ibrahimot és az azokat eladó Schlecht Csabát miért nem szembesítették.

Polt Péter válaszában kifejtette: a büntetőeljárás szerint "szembesítést csak egyes vallomások ellentmondásainak feloldása érdekében lehet elvégezni", és mivel Schlecht Csaba az eljárásban nem tett vallomást, ilyen szembesítésre nem kerülhetett sor. Közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a napokban előterjesztést tett, hogy a napilapban megjelent új információk miatt a Fővárosi Főügyészség rendelje el a nyomozás folytatását. Mint mondta, erről csak a nyomozási bíró határozhat indokolt indítvány alapján.

Gusztos Péter a választ nem fogadta el; a parlament szintén elutasította, 150 igen szavazat, 186 nem voks és nyolc tartózkodás mellett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!