Miklós
-7 °C
2 °C

Helyén maradhat Ragáts?

Népszabadság
2003.11.19. 09:19
Akár a helyén is maradhat a Magyar Televízió elnöke, akitől az MSZP, az SZDSZ és az MDF pártdelegáltjaiból álló MTV Közalapítvány kuratóriumának elnöksége a múlt héten megvonta a bizalmat - írja szerdai számában a Népszabadság.

Ragáts Imre, a Magyar Televízió Rt. elnökének visszahívásáról csütörtökön szavaz a 21 társadalmi szervezet képviselőivel kiegészült nagykuratórium. Az így 29 tagú testület kétharmados többséggel válthatja le a fél éve kinevezett Ragátsot. A szavazás előtt azonban erőteljes lobbizás folyik a civil kurátoroknál és szervezeteiknél.

A napilap úgy tudja, a politikai delegáltak üzenetértékűnek szánt egyhangú bizalommegvonása ellenére több civil kurátor azon a véleményen van, hogy a köztévé irányítójának visszahívása végérvényesen romba döntené az MTV-t. A másik oldalt erősíti, hogy az Országgyűlés hétfőn megszavazta a zárszámadási törvényt, amely hatmilliárd forintos segítséget nyújt a televíziónak.

Ragáts nem fogadta el a szabad elvonulást ígérő önkéntes távozás lehetőségét. Ezt azzal indokolta, hogy felelősséggel tartozik az MTV belsős és külsős munkatársainak. A napilap úgy tudja, a külső munkatársak utoljára júniusban kaptak pénzt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.