Helyén maradhat Ragáts?

Népszabadság
2003.11.19. 09:19
Akár a helyén is maradhat a Magyar Televízió elnöke, akitől az MSZP, az SZDSZ és az MDF pártdelegáltjaiból álló MTV Közalapítvány kuratóriumának elnöksége a múlt héten megvonta a bizalmat - írja szerdai számában a Népszabadság.

Ragáts Imre, a Magyar Televízió Rt. elnökének visszahívásáról csütörtökön szavaz a 21 társadalmi szervezet képviselőivel kiegészült nagykuratórium. Az így 29 tagú testület kétharmados többséggel válthatja le a fél éve kinevezett Ragátsot. A szavazás előtt azonban erőteljes lobbizás folyik a civil kurátoroknál és szervezeteiknél.

A napilap úgy tudja, a politikai delegáltak üzenetértékűnek szánt egyhangú bizalommegvonása ellenére több civil kurátor azon a véleményen van, hogy a köztévé irányítójának visszahívása végérvényesen romba döntené az MTV-t. A másik oldalt erősíti, hogy az Országgyűlés hétfőn megszavazta a zárszámadási törvényt, amely hatmilliárd forintos segítséget nyújt a televíziónak.

Ragáts nem fogadta el a szabad elvonulást ígérő önkéntes távozás lehetőségét. Ezt azzal indokolta, hogy felelősséggel tartozik az MTV belsős és külsős munkatársainak. A napilap úgy tudja, a külső munkatársak utoljára júniusban kaptak pénzt.