A rendőrség elküldte jelentését az ügyészségnek Schlect-ügyben

MTI
2003.11.19. 17:04
A Fővárosi Főügyészség kérésének megfelelően elkészítette a részletesebb indoklást Schlecht Csaba ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az anyagot szerdán meg is küldte az ügyészségnek - tájékoztatta az MTI-t a BRFK sajtóügyeletese.

A BRFK az anyag átküldésével eleget tett a vádhatóság kérésének, miszerint részletesen indokolja meg a Schlecht-ügy nyomozásának folytatására tett korábbi előterjesztését - mondta Sagyibó Melinda.

Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn az Országgyűlésben egy interpellációra adott válaszában közölte: a Fővárosi Főügyészség felhívta a rendőrséget, részletesen indokolja meg, hogy az újságcikkben hivatkozott kijelentéseknek mely bűncselekményekben, milyen jogi relevanciája van, ezek mennyiben tekinthetők újnak és másnak, mint a megszüntető határozatban hivatkozott tények és érvek.

Mint mondta, csak ezek elkészülte után lesz az ügyész olyan helyzetben, hogy dönthessen, lehet-e megalapozott indítványt tenni a nyomozási bírónak, aki jogosult elrendelni a nyomozás folytatását.