Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Gyurcsány szerint több pénz jut a gyerekekre

MTI
2003.11.20. 17:24
A 2004-es költségvetés tervei szerint a Medgyessy-kormány tíz százalékkal, több mint százmilliárd forinttal növeli a gyermek célú kiadásokat jövőre - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Nyíregyházán. "A büdzsé közel egyötödét - 1146 milliárd forintot - költi majd a kabinet a gyermekeket érintő programokra" - hangsúlyozta a gyermek, ifjúsági és sportminiszter egy sajtótájékoztatón.

A tárca vezetője hozzátette: ez az összeg 103 milliárd forinttal több a tavalyinál, amikor 1049 milliárd forintot fordított a központi költségvetés a legfiatalabb korosztályt érintő kiadásokra. Gyurcsány Ferenc a tervezett intézkedések közül kiemelte a rendszeres gyermekvédelmi támogatás emelését, az ingyenes tankönyvellátás és a támogatott iskolai étkeztetés kiterjesztését, valamint a vissza nem térintendő lakásépítési szociálpolitikai kedvezmény újbóli növelését.

A miniszter tájékoztatása szerint azok a családok, amelyeknél az egy főre eső jövedelem nem éri el a nyugdíjminimum 21.800 forintos összegét, 11 százalékkal nagyobb, 4.600 forint helyett, 5.100 forint, rendszeres havi gyermekvédelmi támogatásban részesülnek majd

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.