Miklós
-7 °C
4 °C

Meghosszabbították az orosz államadósság kapcsán indított nyomozást

MTI
2003.11.25. 18:44
Újabb két hónappal meghosszabbították a Magyarországgal szemben fennálló orosz államadósság lebontása kapcsán indított nyomozást - közölte a rendőrség. "A rendőrök és a szakértők tovább vizsgálják a rendelkezésükre álló iratokat" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságának bűnügyi főigazgatója.

Szabó Mihály emlékeztetett: az orosz államadósság ügyében július 21-én érkezett a rendőrségre a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése, és a nyomozást július 23-i hatállyal rendelte el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Pénzügyi Nyomozó Igazgatósága ismeretlen tettes ellen a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt.

A pénzügyminiszter még ez év január 20-án, miután hazaérkezett Moszkvából - ahol orosz kollégájával aláírta a orosz államadósságról szóló egyezményt - közölte, hogy az orosz partner 82 millió dollárt utal át a teljes 92 millió dolláros, még megmaradt orosz államadósságból.

Ezek azok az összegek, amelyeket az orosz nyilvántartás szerint különböző magyar szervezetek már korábban lehívtak, itthon azonban nem vonták le a nyilvántartott összegből azokat. A Kehi vizsgálata ezek sorsának feltárására irányult. A keresett pénz értéke kamatokkal együtt mintegy 76 millió dollár volt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!