A tiltás ellenére tüntetni megy a Lelkiismeret '88

2003.11.26. 21:34
A BRFK szerdai tájékoztatása szerint megtiltotta a Lelkiismeret '88 Csoport december 1-jén estére a BAH-csomóponttól kiindulva tervezett fővárosi rendezvényének megtartását.

Az MTI-hez eljuttatott, Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány által aláírt határozat indoklása szerint a rendezvény a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozik, és a BRFK illetékes főosztályának szakvéleménye szerint a jelzett időszakban és helyen a rendezvény megtartása a közlekedés rendjének aránytalan sérelmével járna.

A BRFK határozata jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs. A határozat bírósági felülvizsgálata a közléstől számított három napon belül a Fővárosi Bíróságtól kérhető, a kérelem benyújtása azonban a tiltás hatályát nem érinti.

Kocsis Imre, a Lelkiismeret '88 Csoport elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a határozatot szerdán átvették, azzal nem értenek egyet, és csütörtökön megtámadják a BRFK döntését a bíróságon.

Egyúttal leszögezte: a rendezvényt december 1-jén a jelzett időpontban mindenképpen megtartják és Medgyessy Péter háza elé vonulnak.