Horn Gyula megdöbbent

Népszabadság
2003.11.28. 09:31
Horn Gyula volt miniszterelnök a Nap-Kelte adásában meglepetésének adott hangot a Szocialista Internacionálé tisztújítása kapcsán. Így fogalmazott: "Én a Szocialista Internacionálénak nyolc éven át az alelnöke voltam, a riói kongresszusra viszont nem tudtam elmenni. Megdöbbentem, hogy utána az interneten láttam az új vezetőség névsorát, amelyben kiderült, hogy én nem vagyok alelnök, amit én különösebben, mit mondjak, nem nehezményezek, csak mégse az internetről kellene ezt megtudnom, hogy helyettem Kovács László lett a tisztség viselője."

A szocialista párt nemzetközi kapcsolatokért felelős titkársága szerint a kongresszusra Horn Gyulát is meghívta a Szocintern, de ő más elfoglaltsága miatt nem ment el. A szervezet alelnökeit egy bizottság jelöli a politikusok korábbi időszakban kifejtett nemzetközi tevékenysége alapján, s Horn Gyula nem került a jelöltek közé.

Az MSZP illetékese szerint az alelnöki mandátum megszűnéséről a Szocinternnek kellett volna tájékoztatnia a volt miniszterelnököt, de tudomása szerint a párt is küldött neki értesítést.