A magyar katonák visszahívását követeli a Jobbik

MTI
2003.12.06. 19:27
Magyarország iraki szerepvállalása ellen tüntetett a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Honfoglalás 2000 Alapítvány szombaton Budapesten, a Szabadság téren.

"Megengedhetetlen, hogy magyar katonák közpénzen vegyenek részt egy leigázott ország megszállásában, ezért követeljük azonnali visszahívásukat" - közölte Horváth Tibor, a Jobbik szóvivője.

"Javasoljuk, hogy a parlament képviselőiből állítsanak össze egy új hadtestet Juhász Ferenc vezetésével. Saját költségükön utazzanak Irakba és váltsák fel a magyar katonákat" - vetette fel Molnár Tamás a mozgalom alelnöke, a honvédelmi miniszter szerepvállalására utalva.

A rendezvényen a mozgalom szónokai szerint közel háromszázan vettek részt. Többen Árpád-sávos és magyar zászlót lengettek, az egyik szimpatizáns olyan amerikai zászlót tartott, amelynek kék mezejébe Dávid-csillagokat festettek.

A tüntetők megemlékeztek az Irakban nemrégiben lelőtt magyar egyetemistáról, Varga-Balázs Péterről. A demonstrációt a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárták.