Élő közvetítést szeretne a fővárosi közgyűlés üléseiről az ellenzék

MTI
2003.12.19. 12:04
Élő televíziós közvetítést szorgalmazott a Fővárosi Közgyűlés üléseiről a nyilvánosság biztosítása érdekében a Fővárosi Fidesz-MKDSZ frakciócsoportja pénteken.

A Fővárosi Közgyűlés üléseinek széles körű nyilvánosságot akar teremteni a fővárosi Fidesz-MKDSZ, ezért tárgyalásokat kezdeményez a folyamatos, élő televíziós közvetítés érdekében - hangoztatta Kupper András, a frakciócsoport vezetője és Tirts Tamás (Fidesz) budapesti sajtótájékoztatóján.

A frakció vezetése azt tervezi, hogy januárban több független sajtómédiumot, tévéstúdiót fel fognak felkeresni, de nem zárták ki azt sem, hogy kerületi kábelhálózatok ajtaján kopogtatnak. Tirts Tamás szerint csütörtökön Demszky Gábor "az ülés nagy részén aludt, fönn ült, néztem, néha kiment kávéért (...), ez ma Budapest főpolgármestere".

A főváros emberi jogi bizottságának vezetője úgy látja, a főpolgármester nem kíváncsi a budapestiek véleményére. "Ezért fogom elhívni a következő ülésekre a különböző országok nagyköveteit, a külföldi sajtót, a budapestieket" - fogalmazott.