Pinke lehet az MTV ügyvezetőjje

MTI
2003.12.23. 17:43
Pinke Györgyöt, a gazdasági folyamatokat felügyelő alelnököt javasolja az MTV Rt. ügyvezetőjévé kinevezni a kuratóriumi elnökség a közszolgálati médium közalapítványa nagykuratóriumának - közölte a grémium keddi tanácskozását követően újságírókkal Czeglédi László, a testület elnöke. Mint elmondta, a nagykuratórium 2004. január 5-én ülésezik. Közlése szerint egy héttel később már közzé is kívánják tenni országos napilapokban az MTV Rt. elnöki posztjára kiírt pályázati felhívást.

"Mindenképpen szeretnénk más pályázatot kiírni, mint ami eddig volt"' - jelentette ki a kuratórium elnöke, mivel - mint mondta - korábban ez "rövid és inkább felhívás volt, mint pályázat". Elmondása szerint a kiíráshoz mellékelnék a megválasztott elnökkel megkötni kívánt megbízási szerződést, hogy minden jelentkező tisztában legyen azzal: az intézmény vezetőjének milyen javadalmazása, milyen kötelezettségei, milyen jogosultságai lesznek és milyen formában töltheti be az elnöki funkciót.

Nem kap végkielégítést Ragáts Imre, a Magyar Televízió (MTV) Rt. 2004. január 1-jén távozó elnöke, aki a múlt héten mondott le posztjáról. "Nincs végkielégítés" - jelentette ki Czeglédi, hozzátéve: "az elnök úr lemondása nem olyan okok alapján történt, amilyen okok alapján az ő megbízási szerződése szerint járna ez a bizonyos néhány hónapos végkielégítés-szerű juttatás".

Az MTV Rt. felügyelő bizottságának a sajtóhírek szerint Ragáts Imre lemondásához vezető filmszerződésről szóló jelentése kapcsán annyit közölt a kuratórium elnöke: az anyag hajnali fél négykor készült el, így a vizsgálat, amely több személyt érint, tovább folytatódik. "Nem kívánunk büntetőfeljelentést tenni" - jelentette ki Czeglédi László hozzátéve: "úgy látjuk, ez alapvetően polgári jogi ügy, amit megpróbálunk polgári jogi eszközökkel rendezni". Mint megjegyezte, a kuratóriumi elnökség álláspontja szerint a jóváhagyások nélkül kötött filmszerződés érvénytelen, ezért visszaadják annak kazettáit az érintett cégnek és visszakérik az epizódokért eddig kifizetett összeget. (Ez sajtóinformációk szerint mintegy 13 millió forint.)