Jászladány: az ügyészséghez fordult a roma szervezet vezetője

MTI
2004.01.06. 18:02
Jogorvoslati kérelemmel fordult az ügyészséghez a jászladányi Antal Mihály Alapítványi Általános Iskola kuratóriumának döntése ellen azon roma szülők egyike, akinek gyermekeit nem vették fel az oktatási intézménybe; a panaszt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vizsgálja ki.

Az érintett szülő, Kállai László - aki egyben a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke - elmondta: az alapítványi iskola igazgatója után az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriuma is elutasította három gyermeke felvételi kérelmét azzal, hogy az ügyben nincs helye további jogorvoslatnak.

Kállai László ezt vitatja, és ezért fordult jogorvoslati kérelemmel az ügyészséghez. Elmondta, hogy emellett panasszal élt azért is, mert az iskola szervezeti és működési szabályzatában nincs olyan dokumentáció, amely "meghatározná, hogy az oktatási intézmény kiket vesz fel és kiket nem".

Balázsné Busku Terézia sajtószóvivő közölte: a panasz megérkezett a megyei főügyészséghez, és az ügy kivizsgálásához bekérik a jászladányi alapítvány működésével és a felvételi eljárással kapcsolatos iratokat. Az ügyészség a kuratóriumi döntés jogszerűségét fogja vizsgálni - fűzte hozzá.