Törvényt változtatna Salgó és Polt

MTI
2004.01.08. 19:52
Ismét találkozott a legfőbb ügyész és az országos rendőrfőkapitány csütörtökön, hogy egyeztessenek a július elsején hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alkalmazásáról - erősítette meg az MTI információját az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Garamvölgyi László emlékeztetett rá: Polt Péter és Salgó László vezérőrnagy december 19-én már megbeszélést tartott az új büntetőeljárási törvény értelmezéséről, s akkor megállapodtak abban, hogy januárban folytatják a párbeszédet.

A mostani találkozóról szólva a szóvivő elmondta: a két vezető megállapodott abban, hogy a rendőrség és az ügyészség szervezetén belül egy-egy munkabizottság alakul.

"Ezek összefoglalják a két szervnek az új büntetőeljárási törvény féléves alkalmazása során szerzett tapasztalatait, az együttműködés szakmai kérdéseit a hatékonyabb jogalkalmazás érdekében, illetve összegyűjtik, az új eljárási törvény mely szabályainak megváltoztatását javasolják a jogalkotóknak" - tette hozzá Garamvölgyi László.

Lamperth Mónika belügyminiszter még november elején bízta meg Salgó László országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezzen találkozót Polt Péter legfőbb ügyésszel a két hatóság között a K and H brókercége ügyében zajló nyomozás kapcsán keletkezett nézeteltérések tisztázására.