Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Lendvai helyreigazítást kér a Reuterstől

MTI
2004.01.09. 22:04
Lendvai Ildikó helyreigazítást kér a Reuterstől egy pénteken megjelent interjú miatt, amelynek tartalma - szavai szerint - félrevezető. "A Reuters által megfogalmazott lead félrevezető, és nem tükrözi sem a véleményemet, sem azt, amit a tudósítónak elmondtam" - hangsúlyozta az MSZP parlamenti frakciójának vezetője.

Az interjú bevezetőjében az szerepel, hogy a frakcióvezető szerint a 2006-os választási siker fontosabb, mint a 2008. évi euróövezeti tagság. Lendvai Ildikó elmondta: a tudósító arra kérte, hogy rangsorolja három esemény - az euró 2008-as magyarországi bevezetése, a 2004-es uniós parlamenti választások és a 2006-os parlamenti választások - fontosságát, a szocialista párt és az ország szempontjából.

"A három esemény közül arról tájékoztattam, hogy a 2008-as euróbevezetést azért nem tudom értékelni és az első helyre sorolni, mert éppen most vizsgáljuk, hogy a nagyobb kiinduló bázis, a nagyobb hiányszám miatt tartható-e az elvárt csökkentés, vagyis az euró 2008-as bevezetése" - mondta Lendvai Ildikó.

"A másik két rangsorba állítandó esemény közül pedig a 2006-os szocialista párti győzelmet tartom fontosabbnak, nem egyszerűen a párt szempontjából, (...) de az ország szempontjából is, hiszen úgy vélem, hogy a most megindított gazdaságpolitika az ország javát jobban szolgálja, ha 2006 után is folytatódhat" - idézte fel a politikus az újságíró kérdésére adott válaszát.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.