Lendvai Áder humorérzékét hiányolja

MTI
2004.01.12. 17:27
Lendvai Ildikó "hivatásos siratóasszonyéhoz" hasonló viselkedésnek minősíti Áder János hétfői szereplését, amelyen a fideszes frakcióvezető azt mondta: félő, hogy a kormányzat kommunikációját idén is "a mellébeszélés, a hazudozás és a szemfényvesztés" jellemzi majd.

Az MSZP frakcióvezetője szerint, azzal, hogy a Fidesz minduntalan az ország jövőjét siratja el, akarva akaratlanul is ártanak az országnak. A szocialista képviselőcsoport vezetője hozzátette: a pénzpiac és a monetáris politika valódi problémáinak megoldásában szívesen várják a Fidesz partnerségét, konkrét javaslatait.

Lendvai Ildikó kiemelte, senki nem akarja tagadni a pénzpiac és a forintárfolyam körüli problémákat, de ezek nem azonosak a magyar gazdaságéval: éppen az utolsó negyedévben a magyar gazdaság elkezdett helyes pályára állni, és - szemben azzal, amit Áder János mond - nőtt az export, az ipari termelés, a foglalkoztatás és a beruházások száma.

Áder szerint Medgyessy hazudott, amikor az államháztartási hiánnyal magyarázta László Csaba menesztését. Erre Lendvai Ildikó úgy reagált: nincs meglepve, hogy Áder János ezt nem hiszi el, hiszen annak idején "a Fidesz vezetőinek arcizma sem rándult, amikor a hétszázalékosra ígért gazdasági növekedés helyett 2,9 százalékkal zárt az ország.

Áder János korábban azt tanácsolta a kormányfőnek, hogy menjen vissza Thaiföldre vagy Kubába és vigye magával "elvbarátait", mert ez szerinte nemcsak nekik, hanem az ország gazdaságának is jót tesz majd.

Lendvai Ildikó szerint, "ha komolyan kell venni a kijelentést, mellyel engem és mindnyájunkat szívesen elküldene üdülni, akkor a jó szándék jelének tudom, de köszönettel hárítom, mert itt van dolgunk. (...) Ha viszont viccnek volt szánva, akkor (...) megerősíti azt a benyomásomat, hogy Áder János ugyan nyilván tehetséges politikus, de (...) eddig sem a humoráért szerették".