Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Megbukik a kistérségi társulásalakítás?

Népszabadság
2004.01.15. 07:18
A belügyminiszter ígérete szerint tavaly decemberben a parlament elé kellett volna terjeszteni a közigazgatás-korszerűsítési csomagot, amely az alkotmány és a kétharmados önkormányzati törvény módosítását, valamint a kistérségi társulásokról szóló törvény tervezetét tartalmazza.

A kormány szerint a közigazgatási szolgáltatások színvonalának javítását célzó elképzelések legfontosabb eleme a kötelező kistérségi társulások létrehozása, amelyek egyes önkormányzati feladatokat - például az alapfokú oktatás, az egészségügyi és a szociális ellátás - a jelenleginél hatékonyabban és magasabb szinten végezhetnének.

Az ellenzék azonban világossá tette: a kistérségek pontos feladatainak tisztázása és a finanszírozás reformja nélkül nem támogatják a kötelező társulási formát, e nélkül viszont a kistérségek nem lehetnek önálló hatáskörök címzettjei, és normatív támogatásban sem részesülhetnek.

A törvénytervezetek normaszövege elkészült, és a kabinet tavaly decemberben elfogadta, s újabb négypárti egyeztetés után, várhatóan már februárban a parlament elé viszi. Önkormányzati szakértők szerint azonban a program valószínűleg elbukik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.