A Millenáris kht. volt vezetője ragaszkodik végkielégítéséhez

2004.01.23. 12:07
Iratismertetéssel és a peres felek (Millenáris Kht. kontra Berkecz Mária) kereseteinek ismertetésével megkezdődött másodfokon Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjének munkaügyi pere a Fővárosi bíróságon.

Első fokon 24 millió forint visszafizetésére, a Kht.-tól ajándékba kapott szolgálati gépkocsija visszaadására, illetve az ügyvezető által felhalmozott parkolási díjhátralák megfizetésére kötelezte a Fővárosi Munkaügyi Bíróság Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatóját 2003 márciusában.

A felperes jogi képviselője akkor elfogadta az ítéletet, az alperes viszont fellebbezett, megalapozatlannak és jogsértőnek tartva az ítéletet, és sérelmezve, hogy nem hallgatták meg tanúként az ügyben a kért tanúkat.

A másodfokú eljárást elnapoló végzésében további bizonyítást rendelt el és Bártfai Béla, a Miniszterelnöki Hivatal volt államtitkárának tanúként való meghallgatását irányozta elő a másodfokon eljáró bíróság a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjének adott többmilliós végkielégítés ügyében.

A per hátterében az a munkaviszonyt közös megegyezés alapján megszüntető szerződés áll, melynek melléklete szerint a Millenáris Kht. 36 havi munkabért (bruttó 21 milió forintot) fizet végkielégítésként Berkecz Máriának, valamint a volt vezetőnek titoktartásért további 10 milliót juttat ellentételezésként, melyet kiegészítenek az általa használt szolgálati autó - egy Mitsubishi Galant - nevére íratásával.