A Fidesz szerint Medgyessy megbukott demokráciából

MTI
2004.01.27. 13:01
A miniszterelnök "a költségvetés után demokráciából is megbukott" - értékelte a Fidesz frakcióelnöksége kedden azt, hogy Medgyessy Péter nem vett részt az Országgyűlés rendkívüli ülésén. "A választók arcul csapása helyett a kormányfő legalább arra vehette volna a bátorságot, hogy a napirend előtti felszólalásokra maga adja meg a választ.

A Fidesz képviselőcsoportja "elvárja", hogy a miniszterelnök minél hamarabb adjon magyarázatot "az embereket érintő kérdésekre", arra, hogy miért lett nagyobb egy hét alatt a költségvetés hiánya 300 milliárd forinttal és miként kívánja az államadósság "drámai növekedését" megállítani - olvasható a közleményben.

A Fidesz-frakció arra is választ vár a kormányfőtől, hogy milyen további megszorításokat tervez a kormány 2004-ben, továbbá milyen intézkedéseket kíván tenni a nemzeti jövedelem tervezett növelése érdekében és az infláció leszorításáért.

A Fidesz-frakció "elvárja Medgyessy Pétertől, hogy felelős miniszterelnökként vegye a bátorságot, és a parlament legközelebbi ülésén tájékoztassa a polgárokat a kialakult helyzetről, megnevezve és számon kérve a valódi felelősöket is" - áll a közleményben. A dokumentumban az olvasható, hogy a kormányfő "megfutamodása" nem vonatkozott az MSZP elnökségi és frakcióüléseire, mivel azokon Medgyessy Péter részt vett.