Az SZDSZ feljelentené Ragátsot

MTI
2004.01.28. 18:28
A Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége tárgyalja újra azt az indítványt, hogy a testület tegyen rendőrségi bejelentést a decemberben lemondott MTV-elnök filmvásárlási ügyében - kezdeményezte a grémium e heti ülése előtt, saját szerdai közlése szerint, Haraszti Miklós elnökségi tag.

Haraszti Miklós az MTI-nek szólt arról is: a január 22-én megszületett döntés ellen - miszerint nem fogadta el a Magyar Televízó Közalapítvány kuratóriumi elnöksége az indítványt, hogy forduljon a rendőrséghez bejelentéssel a testület annak vizsgálatát kérve, történt-e hanyag vagy hűtlen kezelés a Ragáts Imre lemondásának napján nyilvánosságra került filmszerződés ügyében, tiltakozott a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete is.

Mint mondta, levélben kérte Czeglédi Lászlót, a kuratórium elnökét, tűzze az ügyet a január 29-i ülés napirendjére, míg Pinke Györgytől, az MTV - még Ragáts Imre által alelnöknek kinevezett - ügyvezetőjétől írásban arra kért választ, kíván-e a közszolgálati médium utána járni annak, van-e a filmszerződési ügynek felelőse. Haraszti Miklós hozzátette: hasonló kérdéssel fordult az MTV Rt. felügyelő bizottságához és ellenőrző testületéhez is.