Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Orbán Viktor pert nyert a Magyar Hírlappal szemben

MTI
2004.01.29. 20:06
A Fővárosi Bíróság csütörtökön első fokon elmarasztalta Bozóki András, valamint a Magyar Hírlap Könyv- és lapkiadó Rt. alperest az Orbán Viktor felperes által kezdeményezett perben - tájékoztatta a Fidesz sajtóosztálya az MTI-t. A közlemény szerint a bíróság megállapította: az alperesek megsértették a Fidesz-pártelnök személyiségi jogait, amikor a Magyar Hírlap tavaly szeptember 5-i számában olyan hamis látszatot keltettek, hogy az úgynevezett Tiszti Kaszinó eladásának felhasználását a politikus személyes meggazdagodására használta volna fel.

A Fidesz tájékoztatása szerint "a bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértésektől, valamint kötelezte az alpereseket, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követően a Magyar Hírlapban tegyék közzé a jogerős ítélet rendelkező részének jogsértést megállapító részét, valamint fejezzék ki a jogsértés miatti sajnálkozásukat is".

Az ellenzéki párt kommünikéje végül kitér arra: a bíróság egyetemlegesen kötelezte az alpereseket, hogy fizessenek meg 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést is a felperes részére, annak 2003. szeptember 5-től számított kamataival együtt. A Magyar Hírlap ügyeletes lapszerkesztője, Farkas György elmondta: a végzés kézhez kapása után döntenek arról, fellebbeznek-e a Fővárosi Bíróság ítélete ellen.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!