Vilma
-7 °C
4 °C

Az oktatási tárca tanulmányi kirándulást szervez Auschwitzba

MTI
2004.02.12. 06:02
A holokauszt áldozatainak iskolai emléknapján április 15-én, a koncentrációs táborok felszabadításának 59. évfordulóján az Oktatási Minisztérium tanulmányi kirándulást szervez Auschwitzba - tartalmazza a tárca honlapján közzétett felhívás.

Az öt napos látogatáson részt vevőket az Oktatási Minisztérium és a Történelemtanárok Egylete pályázati úton választja ki, jelentkezni február 20-ig lehet. A kirándulásra pályázhatnak a 2004-ben legalább 17. életévüket betöltő, magyar állampolgárságú középiskolai tanulók, továbbá általános és középiskolai tanárok. A jelentkezéshez mellékelni kell legfeljebb három oldalas leírást arról, hogy a diák eddigi élete, tanulmányai, családjának múltja, története során miként találkozott a II. világháború eseményeivel, összefüggéseivel; mi keltette fel érdeklődését az egyének, családok, tömegek áldozattá válása, az erről szóló a személyes emlékek iránt.

A pedagógusok esetében legfeljebb két oldalas leírást várnak arról, hogy tanári munkája során milyen formában kerül szóba Magyarország részvétele a II. világháborúban. A leírásban kíváncsiak arra, hogy milyen kulcskérdések merültek fel a diákok részéről, és milyen - tanórai és tanórán kívüli - tantárgy-pedagógiai megoldásokat alkalmaztak a tanárok az anyag megismertetésére, különösen az egyéni sorsokat, személyes emlékeket illeti. A tanulmányi kirándulás költségét az Oktatási Minisztérium fedezi.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.