Medgyessy a hétvégén írja meg beszédét

MTI
2004.02.13. 17:57
Két alkalommal kormányülésen is szóba került a miniszterelnök parlamenti országértékelő beszéde, amelyről Medgyessy Péter közgazdászokkal, kutatókkal konzultált, közvélemény-kutatási adatokat tanulmányozott és elemzett - közölte Gál J. Zoltán pénteken az MTI-vel.

A miniszterelnök a hétvégén készíti el a hétfőn elhangzó beszéd végleges szövegét - tette hozzá a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán annak kapcsán nyilatkozott, hogy Medgyessy Péter 2003 után második alkalommal tart országértékelő beszédet a parlamentben.

A szóvivő elmondta, hogy az országértékelő beszéd alkalmából Medgyessy Péter személyes vendégeként kapott meghívást az ülésre Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Boross Péter egykori miniszterelnök, valamint Antall József néhai kormányfő özvegye. Két volt miniszterelnök, Horn Gyula (MSZP) és Orbán Viktor (Fidesz) jelenleg is országgyűlési képviselő.

Ugyancsak meghívta a kormányfő a Magyar Tudományos Akadémia jelenlegi elnökét és volt elnökeit, a történelmi egyházak vezetőit, az Alkotmánybíróság tagjait, vezető közgazdászokat, több művészt, összesen mintegy 80 vendéget.