Hétfőn kezdődik Bácskai János büntetőpere

MTI
2004.02.15. 11:13
Hétfőn kezdődik Bácskai János dandártábornoknak, a maffiaellenes központ Kulcsár-ügy kapcsán megvádolt és beosztásából felfüggesztett vezetőjének büntetőpere a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa előtt.

Hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt nyújtott be vádiratot a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZBEKK) vezetője ellen a Budapesti Katonai Ügyészség.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán az MTI érdeklődésére annyit mondtak: a per nyilvános, ám az ügy jellegéből kifolyólag elképzelhető, hogy a tárgyalássorozat egyes részei zárt ajtók mögött zajlanak majd.

A bíróság összesen hét tárgyalási napot tűzött ki és a tervek szerint akár még ebben a hónapban megszülethet az elsőfokú ítélet.

Az ügyészség még korábban közölte: "Bácskai János dandártábornok annak tudatában, hogy a K&H Equities Rt. befektetői tanácsadó üzletágának vezetője, Kulcsár Attila bűncselekményeket követett el - az utóbbi kérésére és a várható büntetőeljárás sikerének meghiúsítása céljából - hivatali hatáskörét túllépve intézkedett a bűncselekményre utaló banki okiratoknak a vizsgálatára és feljelentésre jogosult PSZÁF elől való elvonásra".