Elsőfokon pert nyert Gál J. a Magyar Nemzet ellen

MTI
2004.02.17. 16:57
Sajtó-helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet Gál J. Zoltán kormányszóvivő lakásvásárlásának körülményeit illetően első fokon, nem jogerősen kedden a Fővárosi Bíróság (FB).

Az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 8 napon belül a Magyar Nemzetnek (MN) közzé kell tenni: "lapunk 2004. január 5-i számában Gál J. még időben vásárolt című cikkben azt a valós tényt, hogy a Gál J. Zoltán és az általa vásárolt lakást értékesítő cég között létrejött adás-vételi szerződésben az szerepelt, hogy Gál J. Zoltán 15 millió forintos kedvezményes lakáshitelt fog felvenni, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez ténylegesen megtörtént volna" - mondta Pataki Árpád, az eljáró bíró.

A lapnak közzé kell tenni azt is, hogy a valóságban Gál J. Zoltán nem vett fel hitelt és nem ügyfele a HVB Banknak. Az eljárás alapja a lap január 5-i számában közzétett állítás, amely szerint a kormányszóvivő a lakáshitelek megszigorítása előtt jutott kedvezményes hitelhez. Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogi képviselője az ítélethirdetés után az MTI-nek elmondta, hogy mindenképpen fellebbeznek, mert szerinte pontatlan az ítélet.