Emőke
8 °C
19 °C

Elsőfokon pert nyert Gál J. a Magyar Nemzet ellen

MTI
2004.02.17. 16:57
Sajtó-helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet Gál J. Zoltán kormányszóvivő lakásvásárlásának körülményeit illetően első fokon, nem jogerősen kedden a Fővárosi Bíróság (FB).

Az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 8 napon belül a Magyar Nemzetnek (MN) közzé kell tenni: "lapunk 2004. január 5-i számában Gál J. még időben vásárolt című cikkben azt a valós tényt, hogy a Gál J. Zoltán és az általa vásárolt lakást értékesítő cég között létrejött adás-vételi szerződésben az szerepelt, hogy Gál J. Zoltán 15 millió forintos kedvezményes lakáshitelt fog felvenni, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez ténylegesen megtörtént volna" - mondta Pataki Árpád, az eljáró bíró.

A lapnak közzé kell tenni azt is, hogy a valóságban Gál J. Zoltán nem vett fel hitelt és nem ügyfele a HVB Banknak. Az eljárás alapja a lap január 5-i számában közzétett állítás, amely szerint a kormányszóvivő a lakáshitelek megszigorítása előtt jutott kedvezményes hitelhez. Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogi képviselője az ítélethirdetés után az MTI-nek elmondta, hogy mindenképpen fellebbeznek, mert szerinte pontatlan az ítélet.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.