Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Az SZDSZ az egyházfinanszírozásról

MTI
2004.02.19. 21:33
A szabad demokraták két héten belül benyújtják a parlamentnek az egyházak finanszírozását is érintő javaslatukat, amelynek értelmében a személyi jövedelemadó felajánlható, kétszer egy százalékát összevonnák, hogy a polgárok szabadon dönthessenek arról, milyen szervezeteket kívánnak támogatni - közölte Kuncze Gábor csütörtökön Tapolcán, sajtótájékoztatón.

"A hitélet legyen a hívők ügye, s azt ne az állami költségvetésből finanszírozzuk" - tette hozzá az SZDSZ elnöke, aki annak alkalmából tartott sajtótájékoztatót a Veszprém megyei településen, hogy liberális klub alakult a városban.

A történelmi egyházak képviselői által megalapozatlannak és tévedésen alapulónak ítélt kezdeményezést Demszky Gábor, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője, főpolgármester vasárnap tette.

Közölte, készek megvizsgálni, miképp lehetne növelni a felajánlható adóhányadot. Hozzátette, el tudja képzelni, hogy a két százalék három százalékra növekedjen. Azzal kapcsolatban, hogy az egyházak vitatják a szabad demokraták javaslatát, Kuncze Gábor elmondta, ők viszont azt érzékelik, hogy az emberek "nagyon is egyetértenek vele".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.