A Draskovics-csomag áldozata lehet a Mátyás-templom

MTI
2004.02.22. 14:06
A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportjának vezetése hétfőn látogatást tesz a Mátyás-templomban, hogy tájékozódjon a rekonstrukció helyzetéről, majd pedig javaslatot tesz a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy költségvetése terhére különítsen el egy keretösszeget, amelyből a felújítási munkálatok megkezdődhetnek - tájékoztatta Kupper András frakcióvezető az MTI-t vasárnap.

A közlemény szerint, a szervezet a Magyar Nemzet információja alapján feltételezi, hogy a Draskovics-csomag megszorító intézkedéseinek következtében az idén mégsem jut pénz a templom felújítására.

A dokumentum emlékeztet arra: Medgyessy Péter miniszterelnök többször ígéretet tett, hogy a műemléktemplom felújítása 2004-ben elkezdődik. A múlt év decemberében a kormányfő azt ígérte: a 2004. évi költségvetésben 1,7 milliárd forintot különítenek el a Mátyás-templom felújítására.

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció szerint a budavári Mátyás-templom a főváros és így Magyarország egyik legfontosabb szimbóluma, Budapest kiemelkedő látványossága, ezért rekonstrukciójának befejezése halaszthatatlan feladat.

"A fővárosi ellenzéki frakció méltatlannak és felháborítónak tartja Demszky Gábor vezette főváros és a kormány igénytelenségét, hogy hagyja pusztulni a Mátyás-templomot" - áll a közleményben.