Újra a koalíció jelöltje nyert Kabán

MTI
2004.02.22. 21:27
Ismét Szűcs Bélát, az MSZP-SZDSZ jelöltjét választották Kaba polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson - tájékoztatta a szavazás előzetes eredményéről a helyi választási iroda vezetője az MTI-t. Prém Erzsébet elmondta: az 5.015 választásra jogosult állampolgár közül 3.063-an (61 százalék) adták le voksaikat.

Szűcs Béla (MSZP-SZDSZ) 1.734 szavazatot, Sári Győző (független) 1.310 szavazatot kapott. A január 31-én megtartott választáson Szűcs Béla 33 szavazattal előzte meg Sári Győzőt, most 424-gyel többen voksoltak a város korábbi polgármesterére. Az időközi választást amiatt kellett kiírni, mert a múlt év novemberében Kaba önkormányzata feloszlatta önmagát. A feloszlatást 10 képviselő kezdeményezte arra hivatkozva, hogy nem tudnak együtt dolgozni Szűcs Béla akkori polgármesterrel.

A január 31-én tartott választás a képviselőtestületet illetően eredményes volt, a polgármester-választás eredményét viszont kampánycsend-sértés miatt a bíróság megsemmisítette. A mostani választás során egyetlen panasz érkezett a helyi választási bizottsághoz arról, hogy még vasárnap is kampányoltak a településen. Karsa Viktor, a helyi választási bizottság elnöke ezzel összefüggésben az MTI-nek elmondta: a bejelentő sem azt nem tudta megmondani, hol, sem azt, hogy ki kampányolt, ezért bizonyíték hiányában formai okokból a panaszt elutasítottá